در مراسم روز جهانی غذا مطرح شد؛

افزایش بهره وری تولید با عبور از روش سنتی امکان پذیر است

تاریخ انتشار: شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | ۱۷:۰۱ ب٫ظ
افزایش بهره وری تولید با عبور از روش سنتی امکان پذیر است استاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشگاه شهید چمران اهواز در مراسم روز جهانی غذا گفت: راه افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها عبور کردن از روش های تولید سنتی است.

قلم ماندگار:

 علی فضل آرا روز شنبه در نشست هم اندیشی روز جهانی غذا در سرسرای دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد:امروز در دنیا بر روی روش های جدید تولید کار می شود و در کشور ما نیز اقداماتی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه مصرف آب در بحث کشاورزی در کشور ما فاجعه آمیز است گفت: آمارها نشان می دهد که بخش کشاورزی ۹۰ درصد آب کشور را مصرف می کند که این رقم در دنیا۴۰ تا ۵۰ درصد است.
فضل آرا بیان کرد: در سال نباید بیش از ۲۰ درصد منابع زیر زمینی مصرف شود و در صورت استفاده تا ۴۰ درصد به دلیل خشکسالی، باید این رقم در سال های بعد جبران شود در حالی که در ایران میزان استفاده از منابع زیر زمینی بیش از ۷۰ درصد است.
این استاد گروه بهداشت مواد غذایی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: بنابراین باید رویکرد مدیریت دولتی و خصوصی و زیر ساخت ها در این زمینه اصلاح شود.
وی گفت: مشکل اصلی ما و بسیاری از کشورهای درحال توسعه،مقوله مدیریت در حیطه خصوصی و دولتی است و داشتن این دیدگاه که حل تمام مسایل و امور به عهده دولت گذاشته شود تا حدود زیادی قدیمی است و منصفانه نیست.
فضل آرا اضافه کرد: مدیریت های دولتی و خصوصی باید هم اندیشی داشته و در کارگاه های تخصصی با هم اندیشی مشکلات را حل کنند.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز گفت: خوزستان از سال ۹۲ ما درگیر خشکسالی است و طبق آمار سازمان های متولی به ویژه هواشناسی، در سال آبی گذشته ( مهر۹۶ تا مهر ۹۷) ، شدیدترین خشکسالی در ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته بوده است.
امید بن عباس با اشاره به اینکه بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵، نرخ بیکاری خوزستان ۱۴٫۷ درصد اعلام شده افزود: برای برطرف کردن نقاط ضعف باید تلاش شود؛ مطالبه گری حق است اما نباید فقط به نداشته ها توجه کنیم.
وی بیان کرد: ۱۶۵ واحد تولیدی سیمان دارای پروانه در ایران فعال است در حالی که در کره جنوبی با ۱۰ واحد سه برابر واحدهای ما تولید می کنند؛ همچنین یک هزار و ۴۴۰ واحد تولیدی فولاد در حال بهره برداری و اخذ مجوز در ایران وجود دارد اما کره جنوبی با پنج واحد پنج برابر ظرفیت ما تولید می کند.
بن عباس افزود: این وضعیت نشان دهنده کمتر اهمیت دادن به بهره وری در کشور ما و توجه به تکثر گرایی است.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اضافه کرد: در ایران اتلاف منابع زیاد است چون از اصول علمی کمتر بهره گرفته می شود.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاهی
علوم پزشکی اهواز گفت: ساختار صنفی در صنایع غذایی خوزستان نداریم که برنامه ریزی لازم را انجام دهد و مشکلات را به گوش مسئولان برساند.
سیمین فقهی افزود: بیشترین فعالیت صنایع خوزستان در یک نوبت کاری در حوزه آرد و نان و روغن است.
در این نشست هم اندیشی، برخی از مسئولان صنایع و واحدهای تولیدی به ارایه نظرات و مشکلات خود پرداختند.

انتهای پیام/

آخرين اخبار
پر بحث ترين
شهرداری اهواز
قلم ماندگار
قلم ماندگار
قلم ماندگار
محل كد آمار