در گفت وگو با قناد مشهور اهواز مطرح شد؛

قنادی دردسرهای زیادی دارد اما من عاشق کارم هستم

تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | ۰۰:۱۵ ق٫ظ
قنادی دردسرهای زیادی دارد اما من عاشق کارم هستم از قدیم الایام، جشن و ضیافت خانواده های ایرانی با طعم شیرینی و حلاوت محصولات قنادی قرین بوده است .شیرینی هم کام و دهان را خوش می سازد و هم زندگی زیبا و وقت خوش را نوید می دهد. در این میان مهارت و سلیقه ی قنادان و شیرینی پز ها در جلا دادان به […]

از قدیم الایام، جشن و ضیافت خانواده های ایرانی با طعم شیرینی و حلاوت محصولات قنادی قرین بوده است .شیرینی هم کام و دهان را خوش می سازد و هم زندگی زیبا و وقت خوش را نوید می دهد.

در این میان مهارت و سلیقه ی قنادان و شیرینی پز ها در جلا دادان به آینه ی میهمانی اقوام مختلف در جای جای سرزمینمان پر رنگ بوده و شاید کمتر کسی در شیرینی لحظات بزم و سرور، به سر پنجه های توانا و هنرمند آین قنادها فکر کند اما به راستی آنها در لحظات به یاد ماندنی زندگی ما نقش آفرینی دارند .

در این نوبت به سراغ اکبر جلیلی مدیریت قنادی تارت اهواز رفته ایم . استادی هنرمند که  ازسالهای گذشته با پخت کیک وشیرینی های متنوع کسب وکارخوبی راه انداخته وعلی رغم موفقیت و شهرتش در این شغل شریف، از سختی ها و تلخی های پشت سر و امید های پیش رو سخن می گوید … .

از چند سالگی وارد بازار کار شدید ؟

۱۰ سال داشتم که دوره های شیرینی پزی  را در شهر تبریز گذراندم تا بتوانم سر کار بروم و کمک خرج خانواده باشم .

         

چرا اینقدر زود ؟

پدرم بیمار بود وغیر ازمن که پسر بزرگ خانواده بودم فرد دیگری نمی توانست خرج ومخارج زندگی را تامین کند . آن موقع پنجم دبستان بودم وبه ناچار تصمیم گرفتم درس را رها کرده و به کمک پدرم بیایم تا سختی های زندگی کمرش را خم نکند ولی سال ۱۳۸۸ بود که از دنیا رفت .

شغل پدرتان چه بود ؟

کشاورز .

چطور شد که اهواز را برای کار انتخاب کردید ؟

یکی از آشنایان ما قبلا در اهواز کار می کرد و وقتی دید به دنبال کار می گردم پیشنهاد اهواز را داد واینطور شد که بطور اتفاقی برای کار به اهواز آمدم .وطی  ۵سال گذشته در قنادی های مختلف اهواز کارگری کردم و پس از کسب تجربه تصمیم گرفتم خودم بطور مستقل کارکنم وهمین جا هم تشکیل زندگی دادم .

                  

چه سالی بود که شیرینی فروشی تارت را در شهر اهواز افتتاح کردید ؟

سال ۱۳۹۲ بود .آن زمان سرمایه چندانی نداشتم ولی به یاری خداوند و کمک دوستانم شیرینی فروشی را افتتاح کردم .

 

اولین روز کارتان را به یاد می آورید برایمان توضیح دهید .

آن روزها اصلا تجربه مغازه داری  نداشتم . سه تن از دوستان همشهری ام به من کمک کردند .  ۱۰ شهریورماه سال ۱۳۹۲ بود که قنادی تارت را در منطقه کیان آباد افتتاح کردم . ازحام مردم وخودروها آنچنان بود که این خیابان مسدود شد . خوشحال ومضطرب بودم ونمی دانستم چه کارباید بکنم واز کجا باید شروع کنم فقط می توانم بگویم خاطره خوبی از روز افتتاحیه قنادی برایم به جا ماند .

 

        

چرا اسم تارت را برای قنادی انتخاب کردید ؟

چون شیرینی تارت را خیلی دوست دارم ودارای تنوع زیادی است .

 

 آیا شعبه دیگری هم در خوزستان دارید ؟

خیر .

 

پرفروش ترین شیرینی تان چیست ؟

پرفروشترین شیرینی مان تارت است که دارای تنوع بوده  وبیشتر مردم این شیرینی را دوست دارند.

 

چند نفر دراین قنادی کار می کنند ؟ وچند نفر آنها اوستا کار هستند ؟

۳۵ نفر دراین قنادی کارمی کنند که اکثر آنها تبریزی هستند چرا که تبریزی های مهارت خاصی در پخت انواع شیرینی بویژه شیرینی های سنتی وخاص دارند وکیفیت کار آنها بالا است . ازاین تعداد  ۶ نفر اوستا کار هستند. دوستان تبریزی ما به اینجا آمده اند تا مهارت های خود را برای اهوازی ها نمایش دهند .اهواز جای ترقی دارد وباید مانور بیشتری دراین خصوص بدهیم .

 

می توان از ظاهر یک شیرینی فهمید که کیفیت خوبی دارد ؟

خیر چرا که ممکن است یک شیرینی ظاهر زیبایی داشته باشد ولی کیفیت پخت آن مناسب نباشد یا اینکه مواد اولیه واصلی آن تازه وطعم خوبی نداشته باشند . لذا ویژگی شیرینی خوب ،تازه بودن اسفنج ،خامه ،گردو  ،موز و… است وبسته به مواد اصلی و نوع شیرینی باید مواد اولیه آن تازه و با کیفیت باشند .

 

نوسانات بازار چقدر در تهیه مواد اولیه و کیفیت پخت شیرینی موثر است ؟  

از لحاظ قیمت باعث می شود که به قنادی ها ضربه وارد شود . نرخ نامه قنادی ها مربوط به سه سال گذشته بود که تخم مرغ ۳۵  هزار تومان بود ولی اکنون قیمت به ۸۰هزار تومان رسیده وشکر وبقیه مواد اولیه شیرینی پزی هم گران شده است ولی نرخ نامه ای درحال تهیه است که قرار شده به زودی به ما اعلام شود .

 

جلب رضایت مشتری چقدر برای شما مهم است ؟

مهمترین نکته ای مورد تاکیدم به کارکنان ، جلب رضایت مشتری است و این مقوله را به عنوان اساس کار قرار داده ام .

 

با توجه به اینکه برخی کارکنان شما غیر بومی هستند آیا با مشکل مواجه نمی شوید ؟

چون خرج ومخارج زندگی بالا است و آب وهوای اینجا خوب نیست ،  نگهداری اوستاکارهایمان که از استان تبریز هستند سخت است ولی تلاش مان این است که راضی باشند ودراینجا بمانند .

 

بین قنادی های تبریز واهواز کدام را بیشتر ترجیح می دهید ؟

تبریز چون کیفیت بالاتری دارند وشیرینی سنتی پیشینه  یبشتری دارند .

 

اگر یک روز اوستاکار شما نیاید چه می کنید ؟

زمانی که اوستا کارم  نیاید خودم مشغول بکار می شوم .چون خودم مدتی در کارگاه های قنادی کارگری کردم .همه جای کار را بلدم وتسلط کامل دارم وسعی می کنم ۸۰ درصد کار را خودم انجام دهم .

صبح به صبح که سر کار می آیم رنگ و روی شیرینی ها وخامه ها و تزیین شان را چک می کنم .تاکیدم این است شیرینی که امروز در مغازه می رود باید تا روز بعد تمام شود وهفته ای یکبار چیدمان شیرینی ها در مغازه تغییر می کند .

 

متولد چه سالی هستید ؟

 ۱۳۶۳

آیا شیرینی فروشی شغل شادی است ؟

درست است که شیرنی در مراسم های شادی وعزا گذاشته می شود اما درمجموع شیرینی فروشی شغل شادی است چرا که به نوعی در شادی وغم مردم شریک می شویم .البته دردسرهای زیادی دارد وصبح تا شب باید پای کار باشیم اما من عاشق کارم هستم و کارم را دوست دارم .

 

با توجه به اینکه در آستانه شب یلدا هستیم برنامه شما برای مزین شدن سفره های مردم به شیرینی تارت چیست ؟ 

هرسال کیک های شب یلدا که درست می کنیم زود فروش می روند و بسیاری از کسانی که برای خرید کیک شب یلدا به شیرینی فروشی تارت مراجعه می کنند دست خالی برمی گردند به همین علت تصمیم گرفتیم امسال برنامه ریزی ما به گونه ای باشد که سفره شهروندان اهوازی از کیک ههای یلدا باشد و کیک هایی با شکل های زیبا از هندوانه وانار را برای مردم پخت می کنیم که مطمئنن به مزاق مردم خوش می آید .

                         

آیا درمنزل هم جشن یلدا برگزار می کنید ؟

تا الان قسمت نشده که جشن یلدا در منزل باشم ولی همسرم اینجا می آید به من کمک می کند وکنار کارکنانمان جشن یلدا را می گیریم .

 

برنامه آینده تان برای شیرینی فروشی چیست ؟

درصدد خرید یک مغازه بزرگتر هستم با کادری کامل تر وماهر تر برای خدمت هر چه بهتر وبا کیفیت تر به مردم .

 

تبلیغات شما برای معرفی شیرینی جات این قنادی از چه طریق است ؟

از طریق آدرس تلگرام  shirinitart

و ایسنتاگرام shirini.rart.ahwaz

 

شنیدیم که قنادی تارت در جهت کمک به افراد نیازمند قدم های مثبتی برداشته است ؟لطفا در این باره توضیح بفرمایید .

بله درست است . از وقتی که مادرم بیماری سرطان گرفت  یعنی ۶ سال قبل ، تصمیم گرفتم که اگر در کارمان موفق شدیم مبلغی از درآمد را به افراد نیازمند و بیماران سرطانی کمک کنیم .بعضی از افراد نیازمند وحتی مدارس  به ما مراجعه می کند که پس از پیگیری کمک می کنیم .

 

 

انتظارتان  از مسئولان چیست ؟

دوست داریم مسئولان به جوانانی که با دست خالی به بارار وارد می شود کمک کرده وآنها را حمایت کنند ؛نه اینکه سنگ اندازی کنند . بالاخره پشتوانه ای که نداریم ولی اینکه ۳۵ کارگر از رزق و روزی  نیفتد مهم است وگرنه ما باز هم پای کار خودمان می رویم .

 

حرف آخر ؟

همه جوان ها موفق باشند ..

 

 

شهرزاد امیری

 

آخرين اخبار
پر بحث ترين
قلم ماندگار
محل كد آمار