نان بی کیفیت روی سفره اهوازی‌ها

تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | ۱۲:۰۷ ب٫ظ
نان بی کیفیت روی سفره اهوازی‌ها قلم ماندگار- اهوازی‌ها نیز از قافله نان نامطلوب بی‌بهره نماندند و در سال‌های اخیر برای فرار از این معضل به نانوایی‌های آزادپخت رو آوردند،اما مسئله‌ای که در حال حاضر انگشت بر گلوی شهر فشرده،سرایت بی‌کیفیتی و قیمت‌های نامتعارفی است که نانواهای آزادپخت به آن دچار شده‌اند.

قلم ماندگار:

به گزارش قلم ماندگار، نان یکی از بخش‌های جدانشدنی سفر‌ه‌های ایرانی‌ و با اهمیت‌ترین آن است تا جایی که سفره بدون حتی یک تکه کوچک نان را نمی‌توان در دایره‌المعارف زندگی‌های روزمره تعریف کرد.

نانوایی‌های دولتی بر اساس نرخ‌نامه‌های از پیش تعیین شده و آرد سهمیه‌ای به انضمام مقررات بهداشتی نان را پخت می‌کنند، نانی که به گفته مردم با کیفیت نه چندان مطلوب و پسماند‌های معروفش شناخته شده است.

اهوازی‌ها نیز از قافله نان نامطلوب بی‌بهره نماندند و در سال‌های اخیر برای فرار از این معضل به نانوایی‌های آزادپخت رو آوردند، نانوایی‌ها که آغاز به کارشان توجه همه را به خود جلب کرد چرا که علی‌رغم هزینه‌های بالای هر قرص نان اما نسبت به هم‌نوع دولتی‌اش از کیفیت قابل قبول‌تری برخوردار بود؛ به همین دلیل در محله‌های مختلف شاهد پرطرفدار بودن یک نانوایی نسبت به دیگر نانوایی‌ها بودیم.

اما مسئله‌ای که در حال حاضر انگشت بر گلوی شهر فشرده، سرایت بی‌کیفیتی و قیمت‌های نامتعارفی است که نانواهای آزادپخت و با این استدلال که “از جوش شیرین استفاده نمی‌کنیم” به آن دچار شده‌اند و این در حالی است که حجم چانه‌ها از ۲۵۰ گرم به ۲۰۰ تا ۱۵۰ گرم کاهش پیدا کرده و کیفیت نان‌ها چنگی به دل نمی‌زند.

افزایش قیمت‌ها خودسرانه است

امیر دهقان، رئیس اتحادیه نانوایان اهواز در تشریح دلایل افزایش نرخ نان اظهار کرد: نرخ نان دولتی در حال حاضر افزایش پیدا نکرده است و این افزایش‌هایی که شاید وجود داشته باشد مربوط به نانوایی‌های غیرمجازی است که به صورت خودسر این افزایش قیمت را اعمال کرده‌اند.

وی افزود: همچنین بررسی کیفیت نان یک کار تخصصی است و جز از افرادی با سابقه کاری نمی‌توان بالا یا پایین بودن آن را جویا شد.

اتحادیه به صورت میدانی وارد عمل می‌شود

رئیس اتحادیه نانوایان عنوان کرد: پخت برای مردم و نظر آن‌ها برای ما بااهمیت است چرا که نانی را که مردم نخرند قطعا بدون استفاده خواهد بود و ما نظارت‌های ۱۰۰ درصدی را بر کیفیت پخت اعمال می‌کنیم.

وی در تشریح چگونگی این نظارت‌ها افزود: شهروندان در صورت نارضایتی با اتحادیه تماس گرفته و عنوان نانوایی را برای بررسی میدانی در اختیار ما قرار می‌دهند ما نیز به شکایات مردمی رسیدگی می‌کنیم.

نان تافتون ۳۵۰ و نان لواش ۲۵۰ تومان

دهقان در پاسخ به نرخ اصلی نان آزاد پخت بیان کرد: نرخ نان آزاد پخت نانوایی‌های پروانه‌دار برای نان لواش ۲۵۰ و نان تافتون ۳۵۰ تومان است اما این قیمت‌ها در نانوایی‌های بدون پروانه متغیر است.

وی افزود: یکی از مشکلات ما که سلامت مردم را نیز به خطر انداخته همین نانوایی‌های غیرمجازی است که با استفاده از مواداولیه غیرمجاز مانند آردهای نامطلوب ستاره، جوش شیرین، جوهر قند و … اقدام به تهیه نان می‌کنند که ما نیز برای مقابله با آن‌ها ضمن شناسایی این نانوایی‌های متخلف را به اتاق اصناف و سپس اماکن معرفی می‌کنیم که بعد از طی روندی برای پلمب این محل‌ها اقدام می‌شود.

رئیس اتحادیه نانوایان اهواز گفت: ما خود از نانوایی‌های غیرمجاز اطلاع پیدا می‌کنیم اما اگر محلی بود که شهروندان نیز در جریان بودند می‌توانند از طریق شماره تماس ۵۵۱۰۱۹۷ اتحادیه برای پیگیری‌های میدانی، عنوان نانوای متخلف را با ما در میان بگذارند.

پخت نان دولتی طبق قوانین

دهقان در رابطه با نانوایی‌های دولتی بیان کرد: تمام این تخلفات مربوط به نانوایی‌های غیرمجاز است و نانوایی‌هایی مجاز اختیار هیچ گونه افزایش خودسرانه قیمت،کاهش حجم چانه و یا حتی تغییر نوع مواد اولیه را ندارند و از مواد افزودنی غیرمجاز مانند جوش‌شیرین، بلانکیت و جوهرقند نیز استفاده نمی‌کنند.

وی افزود: ما حتی حجم چانه را نیز برای نانوایی‌های مجاز تعیین می‌کنیم به صورتی که در حال حاضر حجم هر چانه نان تافتون ۱۸۰ گرم و نان لواش ۱۵۰ گرم است.

انتهای پیام/

آخرين اخبار
پر بحث ترين
شهرداری اهواز
قلم ماندگار
قلم ماندگار
قلم ماندگار
محل كد آمار